“MÉS TRANSPORT PÚBLIC I MENYS COBERTURES”

El passat dia 25 de maig, es va publicar al diari digital CRÒNICA GLOBAL un article sobre la previsió d’obres a la Ronda de Barcelona, ​​l’enllaç amb l’article és:

https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/cobertura-ronda-dalt_247896_102.html

D’aquest article, vull destacar la meva opinió sobre aquesta possible obra, destacant els aspectes de seguretat que pot comportar una obra d’aquestes característiques. Adjunt la transcripció de les meves paraules, ben realitzades pel periodista, ja que la seva redacció és fidel reflex de les meves opinions:

Comparteix aquesta opinió Alfons Perona, advocat i professor de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). “En una construcció ja realitzada no valen pedaços. I menys si aquests comprometen la seguretat del trànsit”, ha alertat. “Fer de vianants trames urbanes està bé, però si ho fas sobre una via rodada has de tenir en compte que creguis desafiaments en matèria d’extracció de fums o rescat en cas d’accidents. La gent té la memòria molt fina, ja ningú recorda el xoc amb foc al túnel del Mont Blanc (França, el 1999). Van morir 35 persones calcinades “, ha alertat l’expert en mobilitat. Segons Perona, “alguns polítics prometen coses en campanya electoral sense aportar tota la informació i el rigor necessaris. Un accident aparatós a zona coberta genera fum que és molt difícil de treure”.

En la seva opinió, la Ciutat Comtal té a més altres prioritats en matèria de mobilitat. Quines? “Disminuir el trànsit que sobrecàrrega la Ronda de Dalt i la Ronda Litoral. Invertir en infraestructures ferroviàries perquè venir a treballar des de la conurbació sigui menys dificultós. Escometre el Túnel d’Horta ferroviari per servir a la zona de Cerdanyola i Ripollet amb llançadores”, enumera. Per al centre de la ciutat, el també consultor en seguretat viària prescriu la connexió de les dues línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a la zona de Gràcia mitjançant túnel. “Negre sobre blanc, millorar la mobilitat en transport públic per dissuadir de l’ús del vehicle privat. És primordial reduir dràsticament l’ús del cotxe per descongestionar la ciutat”, ha resumit el lletrat.